30 August 2016

the Big Day

Dugaan masa tunang. Biasalah. tak text kurang text. Dia call aku tak angkat. Tengok je screen fon tu semata. Tapi dia tahu. enam bulan tempoh tunang. Still sama aku layan dia. Rasa menyampah tu biasa. Sedangkan dalam kereta nak pergi beli barang hantaran lebih kurang sejam tak bercakap. Dah lah orang tu amek cuti semata nak uruskan hal kahwin. Kita pulak tak layan. Hantar borang kahwin pon asing asing. Sabar betul. Masa ni memang Redha gila kalau dia give up pon.Prepare kawen pon belah dia, dia bincang sama adik dia. aku cuma fikir aku pakai baju apa masa dia tu dengan sape make up. belah aku cuma aku tunjuk baju dia. Yang lain masing masing baru tahu masa hari kejadian.

Tapi dia tetap sabar
15 JULAI 2016



16 JULAI 2016




23 JULAI 2016








29 August 2016

Terikat

Awal bulan 11 tak silap, tetiba ade orang datang wad kita dengan muka serius.

Masa tu dah gelabah. alaa dia datang lagi. Tanya benda serius bila nak bagi jawapan. Dem. Okay. sebenarnya dulu dia ade bagi hint ala ala terus ajak kawin masa awal kenal dulu. pergh masa tu baru kenal. Pastu tetibe ajak kita jumpa mak ayah dia. Pantas. Konon alasan macam nanti fikir dulu. Tapi dah setahun lebih pon aku diam tak bagi jawapan.

Dan sekarang tak boleh lari. Memandangkan umi ayah pon dah suka dia. ohh bila pulak bawak jumpa umi ayah? Masa kali kebapa entah dia ajak jumpa. Aku heret akak dengan adik aku iya masa tu. So kenelah bawak jumpa umi ayah sekali. Tapi singgah kejap je. Kali kedua waktu umi datang hospital terserempak dia tapi umi tak kenal dia Dia pon tak cam umi ayah sangat. Takde pon sesi jumpa umi ayah kene soal betulbetul ke ape ke. Kali ketiga masa raya 2015 dia datang rumah sorang.

Mak, Abah dengan dia bertiga datang rumah sesi perkenalan dan buat pertama kali jumpa depandepan dengan mak dia. Niat nak jumpa macam tu je. Tetiba mak dia cakap merisik sekali. Disebabkan secara tibatiba so cincin apa memang takde. haha kelakar. dengan umi ayah terperanjat. postpone masa tunang je nanti. Sesi pilih cincin aku mula nak angkot umi je. Tetiba di hari kejadian umi ajak ayah. Bertabahlah . haha

selepas berbincang pum pang pum pang . Maka








16 Januari 2016

Yang juga 

Selamat hari Tambah umur awak!


Permulaan

 'Eh, najwa ade orang mintak no fon! Akak bagi eh'
Itulah bermulanya sesi perkenalan aku dan dia. (fuhh alaala novelis ni)
Jawapan aku cuma ikot akaklah. Masa tu tengah single and available katakan.

Lepas seminggu, akak tu tanya dia dah mesej belom. Dan masa tu memang takde lagi. Malu kot. haha . Tak lama lepas tu baru ade dapat no ade unknown number. Ingatkan nombor senior kat wad. rupenye dari encik M.Sesi perkenalan bermula sekitar dalam bulan 5-7 2014. Sejak daripada tu, bermula jugak babak ade je orang muncul kat wad kita tunjuk muka. Padahal dah habis posting medikal. bllerghhh.! (emoticon mata keatas)

1st jumpa still rasa okay lagi mamat ni. tapi lamalama rasa macam hambar pulak. Jenis orang tak banyak cakap. Kalau text pon pasal hospital, pesakit, wad. blablabla. Lepas dari tu, setiap kali ajak jumpa ada je alasan aku bagi. kalau dah tak boleh lari sangat. Mesti ajak orang teman. Tak silap 5 kali je kot keluar. Semua aku bantai ajak orang teman kecuali masa 1st jumpa. Dah lah ajak keluar mesti aku bawak orang lepastu masa keluar aku borak dengan kawan aku tu atau adik akak aku. Mesti tak layan dia. Dengan harapan dia takkan suka aku dah lepas tu. dan Give up. (sombong kemain kan . berlagak sungguh).

Dah lah ajak jumpa susah. Text pon due tiga text aku akan biar. Pastu seminggu sekali. kah. Yakin gila masa ni dia akan benci dan give up. TAPI

Benda ni berterusan sampailah bulan 11/2015.

Bermulanya kisah 'Kita'


:)